Nytt baderom

Nordmenn er svært opptatt av baderommet. Et bad skal nå være et sted for avslapning og velvære. For å oppnå dette er det viktig at det er både funksjonelt og komfortabelt, og samtidig innbydende. Dette krever kvalitetsprodukter og stilriktige produkter, samt godt utført håndverk. 

Vi i Hagen VVS er eksperter på baderomsrenovering. Uansett om du skal bygge nytt baderom eller rehabilitere et eksisterende, så kan vi hjelpe deg. Ta kontakt idag for mer informasjon og for en uforpliktende erfaring.

Bygge nytt bad?

Plan- og bygningsloven slår fast at alle nye boliger skal ha minst ett baderom med såkalt livsløpsstandard og universell utforming. Skal du bygge et nytt baderom, krever dette at du bruker rørleggere og håndverkere som er oppdaterte på det gjeldende regelverket, og som har erfaring med våtrom. 

Har du et bad i en eldre bygning, kan du være fritatt fra noen av det gjeldende regelverket. Er du usikker på hva du har lov til å endre og gjøre, bør du ta kontakt med en fagkyndig i forkant, som blant annet kjenner til gjeldende våtromsnorm. Dette kan vi hos Hagen VVS hjelpe deg med

Vi hjelper deg med å bygge ditt drømmebad

Velg farge, fliser, toalett, dusj og badekar etter dine egne ønsker og få drømmebadet du alltid har ønsket deg. 

Du foretar valgene mens vi hjelper deg å bygge badet ved hjelp av våre profesjonelle og fagdyktige håndverkere. Velger du Hagen VVS er det nesten bare fantasien som setter grenser!

Dette må du tenke på når du skal bygge nytt baderom

Det kan være en smart investering å hente inn ekspertise når du skal bygge nytt bad. Her er rørleggernes råd til hva du bør tenke gjennom før du begynner å planlegge badet.

Tenk nøye gjennom hvilke krav du stiller til det nye badet:

  • Hvem skal bruke det?
  • Hva skal de brukes til?
  • Hvor mange må det være plass til?

Skal du pusse opp et nytt eller et gammelt bad? 

Baderom er forskjellige og hvert våtrom krever ulike løsninger. Hagen VVS er selvfølgelig sertifiserte i våtromsnormen og har lang erfaring med både bygge nye bad og rehabilitere eldre baderom. 

Velg godkjente fagpersoner til å utføre jobben

  • Alle våre rørleggere er medlemmer av Rørentreprenørene Norge (tidl. Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS) Dette er fagpersoner som følger et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem og er faglig oppdatert. Dersom du benytter en av medlemsbedriftene i Rørentreprenørene Norge får du også tilgang til Håndverkerklagenemnda om noe skulle gå galt.

Involver rørleggeren i planløsningen

  • Det kan være fornuftig å snakke med rørlegger før du går i gang med planleggingen. Ofte finnes det løsninger og krav som må tas hensyn til, andre ganger kan rørlegger vise nye muligheter du kanskje ikke kjente til. Vi kommer gjerne på en uforpliktende erfaring!

Nye boliger skal ha et bad med universell utforming

  • Det skal være mulig å manøvrere en rullestol inn og ut av badet, ifølge det gjeldende regelverket. Bygger du nytt baderom i en eksisterende bolig er du fritatt fra kravet.

Tenk gjennom ulike innredningsløsninger

  • Tegn gjerne ut ulike planløsninger.
  • Husk god plass til oppbevaring: håndklær, skittentøy og hygieneartikler tar etter hvert mye plass.
  • Skuffer gjør at du får mer oppbevaring i dybden, fremfor skap.
  • Ved innebygget sisterne har du muligheten til å bygge et lite skap oppover i forlengelsen av denne.

Lønner det seg å pusse opp badet?

Oppussing av badet kan være lønnsomt og gir økt komfort. Hvor lønnsomt det er å pusse opp rett før et salg avhenger av flere faktorer, blant annet hvor omfattende jobben er og prisklassen på leiligheten/boligen din. 

De fleste ønsker å slippe å pusse opp badet når de kjøper ny bolig, og et nytt bade kan derfor resultere i økt verdi boligverdi.

Det kan også være fornuftig å gjøre mindre oppgraderinger på badet før visningen dersom det er et tydelig behov for dette. Enkle oppgraderinger kan gi badet et løft, for eksempel bytte ut eldre baderomsmøbler, legge nye fliser eller bytte blandebatteri og toalettskål. Husk også å ha øye for detaljer, som det å for eksempel dekorere med grønne planter, pusse speil før visningen, også videre. 

Kontakt oss

Skal du ha et nytt baderom eller pusse opp det gamle badet? I tillegg til å være dyktige fagfolk du kan stole på, er vi også rådgivere som kan gi deg inspirasjon. Vi kan rør og sluk, og hjelper deg med å se løsninger og muligheter som du kanskje ikke hadde tenkt på selv. Vi finner en totalløsning som både er effektiv og etter ditt budsjett.

Våre rørleggere bistår deg i hele eller deler av renoveringen, og hjelper deg med alt fra montering av møbler til oppussing av bad, varmepumper og innbydende baderomsløsninger. 

Ta kontakt med oss idag for mer informasjon. Vi kommer på befaring i forkant, og planlegger ditt nye baderom sammen med deg. 

Hagen VVS – din lokale fagtekniker og rørleggermester i Oslo og omegn. 

Les mer: Oppussing bad Oslo