Oppussing av bad

Trenger du hjelp til oppussing av bad? Hagen VVS er eksperter på VVS og rørleggerarbeid, og har hjulpet mange kunder med totalrenovering av baderom.  

Oppussing av bad kan ha mye å si for både verdien på boligen og ikke minst atmosfæren i hjemmet. 

Dersom du allerede har relativt ny standard på badet, kan man endre helhetsinntrykket mye bare ved å gjøre mindre oppgraderinger, som for eksempel nye tekstiler, male om innredningen eller sette opp et nytt speil eller nye lamper. 

Ønsker du imidlertid å gjøre en større oppgradering bør du kontakte en rørlegger – alt starter med en befaring.

Vi i Hagen VVS er eksperter på oppussing av bad, og kan bistå deg med faghjelp og ekspertråd. Ta kontakt for en uforpliktende befaring i dag. Vi er her for å møte dine behov!

Pusse opp bad – hva bør man tenke på?

Før du går i gang med oppussingen er det lurt å tenke gjennom hvilke krav du stiller til ditt nye baderom. Disse punktene vil avgjøre hvilke løsninger du bør gå for. Her kan det være en god investering å få inn eksperthjelp allerede fra starten.

Ting du bør tenke gjennom: 

  • Hvem skal bruke badet? 
  • Hva skal badet brukes til? 
  • Hvor mange skal bruke badet? 

Det kan være lurt å tegne opp flere planløsninger og ta hensyn til oppbevaring når du først skal gå i gang med oppussing av bad. 

Håndklær, skittentøy og hygieneartikler tar fort mye plass. Ved å velge skuffer fremfor skap får du for eksempel mer oppbevaringsplass i dybden. Husk også å tenke på valg av belysning i planleggingsfasen.

Les mer: Rehabilitering av bad

Fargevalg og design

Det finnes mange muligheter når det kommer til det rent estetiske ved badet. Det er fort gjort å la seg rive med av trender på farger og materialer, men det kan være lurt å la baderommet være mer nedtonet slik at det holder seg moderne flere år frem i tid.

Gå for mer nøytrale farger på fliser og møbler, og eksperimenter heller med farger på en kontrastvegg eller deler av en vegg. Denne fargen kan du ta opp igjen i fargen på håndklær, såpedispensere, planter og annet dekor. 

Gjennom våtromsmaling har du også mulighet til å forandre utseende på badet oftere, uten å sette i gang en full oppussing av bad.

Tenk gjerne også på rør og sluk. De siste årene har det kommet en rekke stilrene sluker som gir badet et kult og røft utseende. Vi hjelper deg med å finne de produktene som egner seg best for ditt bad og din smak. 

Nybygg eller pusse opp gammelt bad?

Hvert baderom er forskjellig, og hvert rom krever ulike løsninger. Hagen VVS er sertifisert for Våtromsnormen og har lang erfaring med både nye baderom og rehabilitering av eldre bad. Våre rørleggere hjelper deg med å oppnå badet du alltid har drømt om. 

Er du usikker på hvordan du skal ha det på baderommet? Vi finner smarte løsninger som både ser pent ut og tilfredsstiller alle krav!  

Som nevnt innledningsvis er det ikke alltid du trenger å rive hele badet for å oppnå resultatet du ønsker. Mye er gjort med en god dose kreativitet og smarte løsninger. Er badet derimot av eldre standard, kan det være en god investering å totalrenovere rommet.

Ikke bare ser badet mer attraktivt ut for potensielle nye kjøpere, du vil også øke verdien på boligen ved å forsikre deg om at badet følger alle oppdaterte normer og forskrifter. Når du skal selge boligen din, er det en stor fordel at badet ikke trenger oppussing.  

Nye forskrifter du må følge

Alle nye baderom må følge Våtromsnormen. I tillegg slår Plan- og bygningsloven fast at alle nye boliger skal ha minst ett baderom med såkalt livsløpsstandard og universell utforming. 

Det skal for eksempel være mulig å manøvrere en rullestol inn og ut av badet. Bygger du derimot nytt baderom i en eksisterende bolig er du fritatt fra kravet.

Hva koster det å pusse opp et bad? 

Hvor mye det koster å pusse opp badet, kan vi ikke si helt sikkert før vi har vært på befaring hos deg. Det avhenger blant annet av hvor omfattende jobben er, hvilke produkter du ønsker å bruke og hvor mange kvadratmeter badet er. 

I tillegg er prisen avhengig av omfanget på prosjektet – om det er en totalrenovering av et stort bad, eller mindre forandringer på et lite bad. Hvor lang tid det tar å pusse opp badet, er også svært individuelt, men ofte tar en totalrenovering av bad rundt 4-6 uker.  

Vurderer du oppussing av bad? Sammen finner vi løsninger som både tilfredsstiller pris og behov. 

Les mer: Nytt baderom

Få hjelp av godkjente fagpersoner

Når du skal i gang med oppussing av bad, er det lurt å finne riktig og kvalifisert faghjelp. Alle rørleggerne du finner på denne siden er medlemmer av Rørentreprenørene Norge. Dette er fagpersoner som følger et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem. 

Derfor kan du være sikker på at våre rørleggere hele tiden er oppdatert på våtromsregler og lovverket. Vi gir deg all nødvendig dokumentasjon på jobben som er utført. Benytter du deg av en av medlemsbedriftene i Rørentreprenørene Norge får du dessuten tilgang til Håndverkerklagenemnda om noe skulle gå galt. 

Ta kontakt med en rørlegger allerede i planleggingsfasen. Ofte finnes det løsninger og krav som må tas hensyn til ved oppussing av bad, andre ganger kan rørleggeren vise deg smarte løsninger og tips du ikke visste om.

Hagen VVS

Hagen VVS ble etablert 1. juni 2004, og er en totalentreprenør av bad. Frem til i dag har firmaet hatt en jevn økning av arbeidsmengde og ansatte. Vi tolker det som et tegn på at vi har utført et godt håndtverk til kundens tilfredsstillelse. 

Vårt mål er at oppussing av bad skal bli et trygt prosjekt for deg, både når det gjelder kostnadsstyring, kvalitet på utstyr og utført arbeid.Vi har lang erfaring og dyktige rørleggere som har det som skal til for at du skal bli fornøyd! 

Trenger du hjelp til å pusse opp badet? 

Vurderer du å pusse opp badet ditt? Ta kontakt med en av våre rørleggere i dag. Vi hjelper deg med å finne de beste løsningene og produktene på markedet, slik at du får et baderom du kan være stolt av. 

Hvis du lurer på hva oppussingen kommer til å koste, kan vi gi deg et uforpliktende tilbud. Ta kontakt med oss på telefon eller gjennom lenken nedenfor – vi hjelper deg gjerne.