Nytt baderom

Et nytt baderom kan øke både velvære i eget hjem, eller heve verdien på boligen ved et eventuelt boligsalg.

Nordmenn er svært opptatt av bad. Badet skal være et sted for avslapning og velvære, og mange anser baderommet som et av husets viktigste rom. For å oppnå et luksuriøst bad er det viktig at rommet både er funksjonelt og komfortabelt, samtidig som det er innbydende. Dette krever kvalitetsprodukter og stilriktige produkter, samt godt utført håndverk. 

Bygge nytt baderom?

Plan- og bygningsloven slår fast at alle nye boliger skal ha minst ett baderom med såkalt livsløpsstandard og universell utforming. Skal du bygge et nytt bad, krever dette at du bruker rørleggere og håndverkere som er oppdaterte på det gjeldende regelverket, og som har erfaring med våtrom. 

Bor du i en eldre bygning, kan badet ditt være fritatt fra deler av det gjeldende regelverket. Er du usikker på hva du har lov til å gjøre, bør du ta kontakt med en fagkyndig i forkant som blant annet kjenner til gjeldende våtromsnorm. Dette kan vi i Hagen VVS hjelpe deg med. 

Vi hjelper deg med å bygge ditt drømmebad

Velg farge, fliser, toalett, dusj og badekar etter dine egne ønsker og få drømmebadet du alltid har ønsket deg. Du foretar valgene, mens vi hjelper deg å bygge badet ved hjelp av våre profesjonelle og fagdyktige håndverkere. 

Vi i Hagen VVS er eksperter på baderomsrenovering. Uansett om du skal bygge nytt baderom eller rehabilitere et eksisterende, så kan vi hjelpe deg. Ta kontakt i dag for mer informasjon og for en uforpliktende erfaring.

Velger du Hagen VVS er det nesten bare fantasien som setter grenser!

Dette må du tenke på når du skal bygge nytt baderom

Det kan være en smart investering å hente inn ekspertise når du skal bygge et nytt bad. Her er rørleggernes råd til hva du bør tenke gjennom i planleggingsfasen.

Tenk nøye gjennom hvilke krav du stiller til det nye badet:

  • Hvem skal bruke det?
  • Hva skal det brukes til?
  • Hvor mange må det være plass til?

Skal du pusse opp et nytt eller et gammelt bad? 

Baderom er forskjellige, og hvert våtrom krever ulike løsninger. Hagen VVS er selvfølgelig sertifiserte i Våtromsnormen og har lang erfaring med å legge til rette for nytt baderom  og rehabilitering av eldre rom. 

Velg godkjente fagpersoner til å utføre jobben

Alle våre rørleggere er medlemmer av Rørentreprenørene Norge (tidl. Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS). Dette er fagpersoner som følger et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem og er faglig oppdatert. Dersom du benytter en av medlemsbedriftene i Rørentreprenørene Norge får du også tilgang til Håndverkerklagenemnda om noe skulle gå galt.

Involver rørleggeren i planleggingsfasen

Det kan være fornuftig å snakke med rørlegger før du går i gang med planleggingen. Ofte finnes det løsninger og krav som må tas hensyn til, andre ganger kan en rørlegger forslå nye muligheter du kanskje ikke kjente til. Vi kommer gjerne på en uforpliktende erfaring!

Nye boliger skal ha et bad med universell utforming

Ifølge det nye regelverket, skal det være mulig å manøvrere en rullestol inn og ut av badet. Bygger du nytt baderom i en eksisterende bolig er du fritatt fra kravet.

Tenk gjennom ulike innredningsløsninger

Dersom du vurderer nytt baderom, kan være lurt å vurdere ulike planløsninger og innredninger før du bestemmer deg. Tegn gjerne ulike planløsninger. 

Husk god plass til oppbevaring – håndklær, skittentøy og hygieneartikler kan spise opp mye av plassen i rommet. Ved å velge skuffer fremfor skap kan du utnytte plassen i dybden. Et annet tips for best mulig utnyttelse av plassen kan være innebygde sisterner. Da har du muligheten til å bygge skap i høyden, i forlengelsen av sisternen.

Lønner det seg å pusse opp badet?

Det er ikke sikkert du trenger et helt nytt baderom. Oppussing av bad kan være lønnsomt og gir økt komfort. Hvor lønnsomt det er å pusse opp rett før et salg avhenger av flere faktorer, blant annet hvor omfattende jobben er og prisklassen på leiligheten/boligen din. 

De fleste ønsker å slippe å pusse opp badet når de kjøper ny bolig, og et nytt baderom kan derfor resultere i økt verdi boligverdi.

Det kan også være fornuftig å gjøre mindre oppgraderinger på badet før visningen dersom det er et tydelig behov for dette. Enkle oppgraderinger kan også gi badet et tilstrekkelig løft, for eksempel å bytte ut eldre baderomsmøbler, legge nye fliser eller bytte blandebatteri og toalettskål. 

Les mer: Oppussing bad Oslo

Kontakt oss i dag

Ønsker du et nytt baderom eller vurderer å pusse opp det gamle badet? I tillegg til å være dyktige fagfolk du kan stole på, er vi også rådgivere som kan gi deg inspirasjon. Vi kan rør og sluk, og hjelper deg med å se løsninger og muligheter som du kanskje ikke hadde tenkt på selv. Vi finner en totalløsning som både er effektiv og etter ditt budsjett.

Våre rørleggere bistår deg i hele eller deler av renoveringen, og hjelper deg med alt fra membran- og rørarbeid til montering av møbler.

Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon. Vi kommer på befaring i forkant, og planlegger ditt nye baderom sammen med deg. 

Hagen VVS – din lokale fagtekniker og rørleggermester i Oslo og omegn.